Kindernevendienst

Elke zondagmiddag is er kindernevendienst voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. Voor de preek gaan de kinderen de kerkzaal uit en na de preek komen zij weer terug.

De kinderen zijn verdeeld over twee groepen.
In de jongste groep komen kinderen van groep 1 t/m 3 bij elkaar en in de oudste groep komen kinderen van groep 4 t/m 6 van de basisschool.

Tijdens de kindernevendienst gebruiken we de methode “Vertel het maar”.     Bij beide groepen beginnen we met een bijbelverhaal, gaan er daarna met elkaar over in gesprek en als er nog tijd is doen we de verwerking in vorm van spel, knutsel of werkblad.

In de adventsperiode werken we tijdens de kindernevendienst met het kerstproject van de methode. Dit kerstproject heeft elk jaar een ander thema. Het mooie van dit project is dat we de gemeente er ook bij betrekken. Na afloop van de kindernevendienst gaan we voorin de kerk staan en vertellen dan aan de gemeente hoe en wat. En tijdens de gemeentekerstviering sluiten we met elkaar het kerstproject af.


In de zomervakantie gaat de kindernevendienst gewoon door, dit omdat niet alle kinderen op vakantie gaan en ook voor eventuele gasten, die ook van harte welkom zijn! Per zondag bekijken we dan wel hoeveel kinderen er zijn en besluiten dan of de groepen apart gaan of dat we ze samen nemen.

We mogen ervaren dat de kinderen met veel enthousiasme maar de kindernevendienst komen en als leiding van de kindernevendienst zijn we daarom blij en dankbaar dat we op deze manier de kinderen mogen vertellen over de Here Jezus op hun eigen niveau.